Как да помогна?
  Всеки, който има желание да помогне със заснемането на водохващанията, трябва да направи снимки и/или видео клипове.
  Преди да посетите даден обект, моля прочете: Какво и как да снимам?

  Ако ще посещавате вече заснето съоръжение - желателно е да се запознаете със статуса на съоръжението при последната му проверка.
  За да вършат работа снимките - трябва да има промяна в статуса, без значение към по-добро или по-лошо.

  Снимки и клипове ще бъдат използвани само ако са от съоръжения по реките. Някои координати на картата показват водосъбирателни съоръжения, изравнители и др., до които водата е докарана от водовземането на реката с тръбопровод. Например за 0383 - ВЕЦ Катунци-1 и 0417 - ВЕЦ Яново - от р.Петровска. Необходими са снимки само от водовземането на реката.

  Винаги изпращайте материалите с конкретното име и идентификационния номер на ВЕЦ-а. Ако има повече от едно водовземане - уточнете за кое водовземане става въпрос. 

  Информацията може да изпращате на адрес: dam-status@balkanka.bg
Важно:
  Предоставените от Басейновите дирекции координати съдържат неточности и грешки - ние не можем да гарантираме тяхната точност и изчерпателност.
  В списъка има работещи ВЕЦ без координати. Има липсващи ВЕЦ, които не са качени в сайта, а работят в момента. Непрекъснато се пускат в експлоатация нови ВЕЦ. 
  Някои точки обозначават каптажи, изравнители, резервоари и др., които не са разположени на самата река, а водата се докарва до тях с канали, тръбопроводи и др.

  Желателно е при посещение на ВЕЦ-а, да се проверят GPS кординатите.
  Ако има разминаване с реалността, моля да ни изпратите точните GPS координати на водохващанията.

  Списък със забелязаните от нас неточности и грешки до момента можете да откриете в Забелязани грешки


Page last modified on 20.10.2017 10:42